Etusivu Matkailupalvelut Ruovesi Tmi Ruoveden luontokoulu

Tmi Ruoveden luontokoulu

Ruoveden Luontokoulu

Visuveden kylässä sijaitseva Ruoveden luontokoulu järjestää mm.
-kotieläinpihakierroksia
-opastettuja retkiä Helvetinjärven kansallispuistoon ja Siikanevan soidensuojelualueelle
-tyky- ja virkistyspäiviä
-luontokoulupäiviä peruskoululaisille ja päivähoitoryhmille
-metsäsynttäreitä ja muita juhlia

Kotieläinpiha kesäisin.

Lisätietoja ja retkille ilmoittautuminen Siina Leinikka puh. 044 358 0642, Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen

Katso lisää www.ruovedenluontokoulu.fi

Luontokoulu22

Luontokoulupäivä

sisältää vierailun kotieläinpihalla, luontoon liittyvää tekemistä metsässä ja / tai rannalla sekä nuotioruokailun. Luonto-osuus suunnitellaan lasten iän ja lukumäärän mukaan sekä asiakkaiden toiveet huomioiden.


Koko perheen retki Helvetinjärven kansallispuistoon

Helvetinjärven kansallispuistossa käydään Helvetinkolulla, jolloin reitin pituus on n. 4 km. Matkan aikana kuulet mm. kansallispuiston historiasta, sen edustamasta luontotyypistä, alueen kasveista ja eläimistä sekä Helvetinkolun syntyprosessista. Jos mukana on paljon lapsia, voidaan leikkiä luontoaiheisia leikkejä. Helvetinkolulla on päivätupa ja nuotiopaikka, siellä syödään eväät.


Siikanevan retki

Siikanevalla on kävellään 6 km edestakainen reitti näköalapaikalle ja takaisin. Matkan aikana kuulet mm. Siikanevan suotyypeistä, kasveista, linnustosta, suojeluhistoriasta yms. Retkeen kuuluu myös ruokailu nuotiolla. Reitillä evästetään Vähäjärvenmaan nuotiopaikalla. Voit ottaa retkelle omat eväät tai tilata ne luontokoululta ilmoittautumisen yhteydessä. Retken kesto 5-6 h.


Kotielänpihakierrokset

 

Luontokoulu11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tervetuloa selvittämään keitä ovat Hali ja Pusu, miksi Sipuli-lehmän toinen silmä on sokea, mikä on kainuunharmas sekä monta muuta eläimellistä asiaa!

Kotieläinpihalla on lehmiä, maatiaislampaita, maatiaiskanoja, possuja ja täplärapuja. Noin tunnin mittaisen opastetun kierroksen aikana pääset tutustumaan eläimiin ja saat tietoa mm. suomalaisista maatiaisroduista ja eläinten hoidosta. Esittelyn jälkeen voit jäädä katselemaan eläimiä kaikessa rauhassa. Myös maatalouskoneisiin tutustuminen on mahdollista. Vierailuun voidaan sisällyttää myös esimerkiksi luontoaiheisia leikkejä, jos ryhmässä on paljon lapsia. Kierroksen kesto n. 1h.

Perheille tarjolla maatilamajoitusta aivan luontokoulun vierestä 3+3 hlö, lisätiedot ja varaukset Timo Kangaspusu puh. 050 5207298

 


Tyky- ja virkistyspäivät

Päivä voidaan toteuttaa joko luontokoululla tai retkenä Helvetinjärven kansallispuistoon tai Siikanevan soidensuojelualueelle.

Ryhmäkoko min. 5, max. 40

Tyky-päivien yhteyteen voidaan järjestää myös majoitusta sekä iltaohjelmaa. Pukkilan lomakeskus tarjoaa tilat 40 hlö:lle ja Lomatila Peltomaa kesäaikaan 18 hlö:lle ja talvella 10 hlö:lle. Kysy ryhmällesi sopivin tarjous

Viimeksi päivitetty (20.08.2013 13:20)

 
Finnish (Suomi)