Etusivu Kylätalot Ruovesi Ruoveden keskusta

Ruoveden keskusta

Harakkalan_tyventalo_1

Harakkalan työväentalo
Harakkalantie 22
34600 Ruovesi

Tiedustelut ja varaukset Salme Lehtoselta p. 03 47 60666 tai 0400 463 836

Harakkalan Työväentalo on hankittu 1925. Ensin vuokrattiin Heikki Koskiselta Heimo Piilon torppa, joka ostettiin pian yhdistykselle. Tilat torpassa olivat ahtaat, joten sen viereen rakennettiin katettu tanssilava. Laajennusten ja tuhansien talkootuntien ansiosta talo on saatu nykyiseen asuunsa ja hyvään kuntoon. Taloa vuokrataan paljon erilaisiin kokous- ja juhlatilaisuuksiin hyvin edullisesti.

Työväenyhdistys Tulevaisuus aloitti toimintansa jo 1905, mutta se siirtyi SKDL:n vakaumuksen alle ja sosialidemokraattien yhdistystoiminta alkoi 1925. Nykyisellä nimellä on toimittu vuodesta 1992, jolloin Kekkosen ja Jäminkipohjan yhdistykset lakkautettiin ja ne yhdistyivät kk:n yhdistykseen ja nimeksi valittiin Ruoveden Sosiaalidemokraatit ry.

Salia lämmitetään edelleen Ruoveden kirkon vanhalla kamiinalla, kahviossa on puulämmön lisäksi sähköpatterit. Entisessä talonmiehen asunnossa on vuokralainen, jonka käytössä on myös alakerran sauna ja pesutilat. Ruoveden teatteriyhdistyksen toimesta on rakennettu nouseva katsomo, joka pystytetään saliin tarvittaessa. Teatteriyhdistyksen harjoitukset pidetään Harakkalassa, samoin kunnan nuorisotoimen alainen NuHa kokoontuu ja esiintyy järjestämissään tilaisuuksissa talossa. Harakkalassa pidetään perhejuhlia, omia ja muidenkin kokouksia ja pikkujouluja, myös kansalaisopiston pajutyökurssille paikka on oivallinen. Nousevaan katsomoon mahtuu 80 henkeä.kuva 6
Pihlapirtti


Vasikkaniementie
34600 Ruovesi

Puheenjohtaja Merja Sahi puh. 050 5301620

Pihlapirtti on Ruoveden kanoottipurjehtijat ry:n rakentama kaunis ja toiminnallinen talo aivan Runoilijan tien laivareitin varrella Ruoveden Vasikkaniemessä. Ison pirtin lisäksi talossa on saunatilat, punttisali ja kilpakaluston säilytystila sekä yläkerran majoitustilat.

Yhdistys on perustettu jo 1930 ja koko ajan on toiminnan keskeisin alue ollut melonta niin retki- kuin kilpailumielessä. Yhdistys onkin Suomen vanhin suomenkielinen kanoottipurjehtijayhdistys. Jäsenistöstä suurin osa on paikallisia, mukaan lukien paikalliset kesäasukkaat, joista löytyy paljon kansainvälistäkin väriä. Kilpailumielessä riveistä löytyy vuosien varrelta melonnan menestyjiä kansallisista aina olympiatasolle saakka. Toiminnassa ja valmennuksessa on aina pyritty tähdentämään myös nuorisotyön osuutta, mm. yhteistyössä Suomen kanoottiliiton kanssa toteutetaan vuosittain leirejä ja yksilötasollakin löytyy useita opetukseen ja valmennukseen perehtyneitä.

Pihlapirtin tilat ovat käytössä ympäri vuoden. Kesällä yhdistyksen oman toiminnan pääpaino on melonnassa ja talvisin avantouinnissa. Toimitilojen oivalliset mahdollisuudet ja upeat rantamaisemat ovat löytäneet myös paljon käyttäjiä vuokrauksen kautta. Listata voisi vaikka elämän kirjoa lasten synttärikutsuista, polttareihin, häihin ja muihin perhejuhliin tai sitten kokous- ja saunailtakäyttöä yritysten ja yhdistysten laidasta laitaan.   

Varustus: astiasto 30 hengelle, piirtoheitin, valkokangas, tv, videot, sisäwc:t, sauna- ja suihkutilat. Lisätietoja p. 050 5301621 Merja SahiRuoveden_urheilutalo_1

Ruoveden urheilutalo

Pirkantie 4
34600 Ruovesi

puh. 050 304 1139
s-posti: Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen


Tilojen vuokraus hää-syntymäpäivä- ym. juhlatilaisuuksiin sekä kokous-, kurssi- ja harrastustiloiksi.

Ruoveden urheilutalo seisoo komeana Ruoveden keskustassa. Urheilu- ja juhlasali on koko rakennuksen korkuinen, muussa osassa ovat alakerran ravintola/keittiö ja yläkerrassa painisali, toimistotilat sekä talonmiehen asunto.

Kun Ruoveden Pirkat perustettiin 1940, sen oli tarkoitus käyttää toimitalonaan Kerho Oy:n omistamaa seurataloa, mutta rakennus tuhoutui tulipalossa 1941. Kun seuran toiminta sodan jälkeen taas saatiin käyntiin, oli toimitalon rakentaminen asialistalla ensimmäisiä. Talo päätettiin rakentaa talkoilla palaneen rakennuksen paikalle saatujen huomattavien raha- ja puutavaralahjoitusten turvin. Urheilutalon valmistuttua siellä on esitetty elokuvia, on ollut aktiivinen näytelmäkerho ja suuremmista juhlatilaisuuksista mainittakoon -50 järjestetyt kruunuhäät. Runoilijan tien juhannusjuhlia pidettiin vuodesta -63 lähtien. Toiminnan pääpaino on kuitenkin luonnollisesti ollut urheilussa. Alkuaikojen maineikkaan pesäpallojaoston, hiihto- ja painikilpailujen lisäksi on Ruoveden Pirkat osallistunut Liiton ja piirin voimistelu- ja urheilujuhliin sekä Suomen Suurkisoihin itse järjestämiensä lukuisten kilpailujen ohessa. Eri harrastusalojen ja urheilumuotojen luettelo on runsas, lajeja on aina shakista jääkiekkoon ja kilpailuja on järjestetty soudusta iskelmälauluun – omaa jaostoa eivät iskelmälaulajat sentään perustaneet. Talouden tukemiseksi ja paikkakuntalaisten virkistykseksi seura on järjestänyt monia juhlia ja tilaisuuksia sekä tansseja talolla.

Ruoveden Pirkat on yleisseura, jonka jaostoina nykyisin ovat mm. yleisurheilu, hiihto, pesäpallo, Budo, lentopallo ja kuntoilu.

Sointula_1sointula1

Sointula

Työväenyhdistys tulevaisuus ry
Museotie 1
34600 Ruovesi
p. 03 476 3357


Aktiivista toimintaa vuodesta 1905.
Yhdistyksen kotina toimii työväenyhdistyksen omistama työväentalo Sointula.

Tyylikäs ja tasokas Sointula on kysytty erilaisten tilaisuuksien pitopaikka,
syntymäpäivistä häihin ja hautajaisiin: tilaa ja tunnelma riittää!
Viimeksi päivitetty (24.11.2011 14:37)

 
Finnish (Suomi)