Etusivu Kylätalot Ruovesi Tuuhoskylä

Tuuhoskylä

rantakylatt

Rantakylän työväentalo
Tammikoskentie 490
35700 Vilppula

Rantakylän työväentalo paloi 1971. Noin kilometrin päässä vanhalta talolta toimi Vessarin kansakoulu, joka lakkautettiin 1972. Työväenyhdistys sai silloin ostaa koulurakennuksen. Talo sijaitsee Tuuhoskylässä, Tammikoskentien varressa, matkaa Vilppulan keskustaan on 19 km, Ruovedelle 23 km. Posti kylään kannetaan Vilppulan suunnasta.

Yhdistys on perustettu 1906. Vilkkaimmat toimintavuodet olivat alkuvuosikymmenien rinnalla sotien jälkeinen aika. Koulurakennuksen peruskorjaus aloitettiin 1998, jolloin kunnostettiin salin puoli. Nyt on talossa lattiat uusittu, komeat hirsiseinät ovat näkyvissä ja keittiö on korjattu. Talon toisessa päädyssä olevassa asunnossa vesi tulee ja menee, yhdistyksen puolella vesijohto- ja viemäröintiremontti valmistui viime vuoden aikana.

Talo on periaatteessa käytössä ympäri vuoden. Toiminta on enemmän muiden kuin oman yhdistyksen järjestämää. Rantakylän-Tuuhosen pienviljelijäosasto järjestää vuosittain kesätapahtuman, jonka aikana on touhua lapsille, kenttäpelejä, luontopolkuretkeä, erilaisia näyttelyitä ja ruokailu. Mäen hirviseurue järjestää talossa vuotuiset hirvipeijaiset. Pikkujoulujen järjestelyistä vastaa Tuuhosen kyläyhdistys. Osallistujia tapahtumissa on parhaimmillaan satakunta henkilöä. Alueen eri järjestöt ja useat tienhoitokunnat pitävät kokoukset talolla.

Viimeksi päivitetty (24.11.2011 14:35)

 
Finnish (Suomi)