Etusivu Kylätalot Ruovesi Pihlajalahti

Pihlajalahti

pihlajalkoulu1

Pihlajalahden koulu
Pöntyksentie 24
34600 Ruovesi

Tiedustelut ja varaukset:
Timo Ikkala puh. 050 5479455
Seija Ikkala 050 5608172
ikkala(at)phpoint.fi

Pihlajalahden koulu ostettiin Ruoveden kunnalta 1996, kun koulutoiminta lopetettiin. Kiinteistöön kuuluu kaksi rakennusta, jotka molemmat ovat ympärivuotisessa käytössä. 1906 kouluna aloittanut vanhempi talo on kunnostettu ja entisöity täydellisesti Pihlajalahti-Seuran toimesta. Keittiö, ruokailusali ja toimistohuoneet sekä toinen entinen luokka ovat sekä kyläläisten ja kesävieraiden että vuokrauksen kautta useiden muidenkin ryhmien käytössä. 4H-kerho, puutyöpiiri, Marttayhdistyksen ruokakurssit ym. kokoontuvat säännöllisesti talossa ja se on samoin kylän lukuisten yhdistysten yleinen kokouspaikka. Juhlia ja muita tarjoilua vaativia tilaisuuksia järjestetään myös silloin tällöin. Vanhan koulun erikoisuus on kunnan vuokraama museoluokka, johon on kerätty entisaikojen opetusvälineistöä.

Toinen koulun rakennuksista on rakennettu 1954 eikä sitä ole tarvinnut juurikaan remontoida. Rakennuksen kaksi entistä opettajien asuntoa on vuokralaisten hallinnassa. Luokkasali on varattu kansalaisopiston käsityöpiirin kangaspuille, jotka ovat ahkerassa käytössä lähes päivittäin.

pihlajalkoulu2 pihlajalkoulu3pihlajlns1

Pihlajalahden Nuorisoseura
Pihlajalahdentie 778
34600 Ruovesi

Tiedustelut ja varaukset:
Timo Ikkla puh. 050 5479455
Seija Ikkala 050 5608172
ikkala(at)phpoint.fi

Pihlajalahden Nuorisoseuran komea hirsitalo on säilytetty alkuperäisessä asussaan niin sisältä kuin ulkoa, jopa näyttämö kulisseineen on aivan kuin silloin ennen. Aito vanhanajan tunnelma vetoaa kävijään välittömästi ja niinpä talossa vietetään useita perhejuhlia vuosittain. Jokavuotinen traditio talolla on kesäkonsertti. Kylän kesämökkiläisistä löytyy useita maan nimekkäitä muusikoita, joiden ansiosta tapahtuma on saanut alkunsa. Seuran toimihenkilöt tekevät polttopuu- ym. talkoita mökkiläisille ja vastapalveluna konserttiin saadaan aina esiintyjiksi niin kevyen kuin klassisen musiikin ja oopperan maineikkaita solisteja ja eri instrumenttien taitajia. Seurojen oma, aikoinaan hyvinkin vilkas, näytelmä- ja muu ohjelmatoiminta hiipui 1960-luvun lopulla. Iltamia ja tansseja ei viime vuosikymmeninä enää juuri ole järjestetty.

Kylässä on esimerkillisesti osattu hyödyntää hankerahoituksia ja työllistämistuella palkattua väkeä talojen remonttiin ja entisöintiin. 1990-luvun lopulla uusittiin alimmaisia hirsikertoja, viime vuonna ikkunoihin ja oviin uusittiin kitit ja maalit. Muutama vuosi sitten kaksi kaveria uusi talon sähköt opinnäytetyönään. Tehtävä oli haastava, sillä hirsiseiniä ei haluttu tärvellä sähkökaapeleilla, kaikki piilotettiin taitavasti. Samalla saliin palautettiin alkuperäisen näköiset pallokuvut valaisimiksi ja loisteputket poistettiin.

pihlajalns2

Viimeksi päivitetty (24.11.2011 14:34)

 
Finnish (Suomi)